erotikus jelenetek, romantikus atmoszférateremtő kurzus, érzéki jelenetek, érzéki feszültség

Jártam Romantikus atmoszférateremtő kurzuson…

Vicces, akkoriban épp a Megszállottakat írtam újra, ezért az egyik feladatra Axe-al és Victoriával írtam egy erotikus jelenetet. A szerkesztő, aki a kurzust tartotta, azt írta rá, hogy az én erotikus jelenetembe nem lehet beleandalodni.

Én meg azt gondoltam: Ki a fene akar beleandalogni egy szex jelenetbe? 😈

Viszont a kurzus hatására megírtam egy jelenetet a regényben, ami azóta is kedvencem. Amikor Axe és az igazi Victoria először találkoznak. Abban a jelenetben van másfél oldal nagyon mocskos… és feszült… erotika.

Szerintem ahhoz, hogy jól meg tudj írni egy ilyen jelenetet, egyszerűen jól kell érezned magad benne. Teljesen a karakterek bőrébe kell bújnod, átélned az ő vágyaikat.

Ha nem vagy képes azonosulni velük és az ő vágyaikkal, azt érezni fogja az olvasó. És akkor írj inkább olyat, ami még a komfortzónádon belül van.

Múltkor beleolvastam egy regénybe, nagyon jól indult az eleje, de egy idő után azt próbáltam megfejteni, hogy miért nem működik a történet. Rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg azért nem tett rám semmilyen hatást, mert a férfi karakter olyanokat narrált, hogy: nem szabad szexelnem vele, mert bántani fogom.

Ez szimpla közlés, és nincs mellette semmi, ami hatást gyakorolna rám.

Nagyon hiányzott, hogy hogyan fogja bántani? Fájdalmat okoz neki? Szorítja, harapja, karmolja? Farkasemberré változik közben és emiatt a méretekkel lesznek gondok?

Emiatt nem tudtam átélni a feszültséget, hogy vajon tényleg mi lesz, amikor összekerülnek.

Azt azért hozzá kell tennem… hogy néha már-már én is majdnem belepirultam Axe narrációjába. 🥵 – Egyáltalán nem könnyű jó érzéki regényt írni…

További tartalmakért kövess a közösségi oldalaimon:

Címke: érzéki jelenetek, erotikus jelenetek

Scroll to Top