Hurrikán borító egy táblagépbe bemásolva. Könyvajánló, romantikus könyvajánló

BKNpieces – Hurrikán könyvajánló

Sziasztok!

Mára egy olyan regény ajánlóját hoztam el, amit egy nagyon ígéretes magyar szerző írt és tett közzé online olvasható formában. Ő nem más, mint Emma ZR !

Ez az erotikus-romantikus regény sok olvasó szívét elrabolta, nem hiába😉 Mutatom az én gondolataimat róla, de előtte még felhívom rá a figyelmeteket, hogy a kommentek közé beteszem a linkjét, ahonnan ingyenesen letölthető, valamint a fülszövegét.

Emma ZR: Hurrikán

A hurrikán egy hatalmas szélvihar, mely árvizekkel karöltve érkezik, és több ezer kilométeren át is pusztíthat. Van, ahol néhány nap alatt átvonul, nyomában pedig nem hagy mást, csak letarolt érzelmeket, romba döntött életeket. Carolyn találkozása Willel épp olyan, akár egy fergeteg, és úgy kikészíti az olvasót, hogy a regényt kiolvasva napokig nem tér magához.


Újabb könyv, ami másnaposságot okoz! Köszi!
Ezután a sztori után lányos zavaromban csak a folytatásért tudok könyörögni! Mert ugye lesz? Ugye azt is láthatjuk majd, milyen, ha ez a pusztító vonzalom kissé lenyugszik?
Szóval az utolsó mondatok után letettem a telefonom, bámultam magam elé, és azt kérdeztem: ez meg a mi a mindent felforgató hurrikán volt? Ez a történet egyenesen Angliáig repített, felkapott és nem ereszt… még a végén sem, sőt!
Rég olvastam végig erotikus regényt, mert az utóbbi időben nem találtam olyat, aminek a sztorija is berántott volna. Na de ez! Ide a folytatással, légyszi’!

És most hadd kérdezzek valamit! Ha újságíró lennél, mit tennél meg egy jó sztoriért? Mit tennél meg egy pikáns fotóért, amivel lejárathatsz egy híres embert? Na és mire lennél hajlandó egy riportért, melyben szupersztárokat faggathatsz, hátha rábukkansz valami igazán durva sztorira?


Carolyn igazi bestiaként ugrik a legújabb és leginkább olvasókat vonzó hírekre, így épp kapóra jön neki, amikor be kell ugrania kollégája helyett, hogy meginterjúvolja a Dream of doom zenekar tagjait. Alig győzi kivárni, hogy valami igazán szaftosat kiszedjen belőlük, azonban hiába vet be mindent, nem várt nehézségekbe ütközik.
Még egy kérdés: élveznéd, ha egy olyan zenekar énekese lennél, akit emberek milliói imádnak? Teltházas koncertek, visító rajongók… megkaphatsz mindent amit csak akarsz, de cserébe… TE eltűnnél valahol útközben. Ebben a világban nem számít, mennyire szipolyoz ki a hajtás, mennyire fordít ki önmagadból az egész, mert arra sincs időd, hogy megállj némi önreflexióra.


William az a férfi, akiért sok nő megtenne bármit, egyes ritka kivételek azonban nem alélnak el a sztárságtól, sőt… míg mélyebbre nem ásnak benne, inkább taszítónak érzik a fellengzős magatartását.

A regény legtöbb szereplője igazán plasztikus, és nem csupán Carolynre és Willre gondolok, hanem a mellékszereplőkre is, a kedvencem a zenekar asszisztense lett. Egyik karakter sem fekete és fehér, a regény elején a jó tulajdonságaik csak apró fuvallatként jelennek meg. Nem is tagadhatnám, nekem Will eleinte igazán ellenszenves volt a „minden nőt megkaphatok” stílusával, és még mindig nem döntöttem el, mennyire kedvelem. Arra viszont tökéletes húzás Will belépője, hogy várja az olvasó, mit tudhat meg róla, mi derül ki a múltjáról, olvashatunk-e arról, miként vált ennyire „William Tahóvá”, illetve William Maltóvá. Az, hogy állatvédő, nekem nagyon bejött, pacsi az írónak!


Carolyn humora azonnal berántott a történetbe, imádtam, mennyire kemény, összeszedett nő, aki csak úgy hajt a céljai felé. Bátor és racionális, de enyhén szólva függő, mégpedig nagyon is mai módon az, bár ráhúzhatjuk, hogy csupán az anyagi biztonsága miatt van annyira rápörögve a nézettségre. Nála két dolog is nagy fejtörést okozott nekem: képes lenne lefeküdni valakivel egy riportért? A másik pedig: vajon mennyire kész ugyanolyan szemét árulóvá válni, mint az állítólagos barátai?

Barátságok, árulások, gazdagok bulijai, ahol nincsenek gátlások, sem határok… Ocsmány egy világ, az a fajta, ami bűzlő mocsárként fojtogatja azokat, akik nem tartoznak bele. Viszolygást váltott ki belőlem, annyira jól lett megírva, és ez az undor is egyre kíváncsibbá tett, vajon miként alakul a főszereplők sorsa, az író kiszakítja-e őket onnan, vagy csak még mélyebbre taszítja?


A sztori jól van felépítve, mind a cselekmény, mind a szereplők megismertetésének szempontjából, a fordulatok pedig oldalról oldalra szívnak egyre inkább magukba. Az apró kis mozaikok, elejtett mondatok a gyengéim, mert imádom, ahogy egyre csak rakódnak egymásra, emelve a tétet, hogy a sztori vége hatalmasat szóljon! Tetszett az, ahogy a regény meg van fogalmazva, a káromkodások ellenére is. Ezek az ilyen regények velejárói, teljesen hiteltelenek lettek volna a szereplők, ha végig virágnyelven kommunikáltak volna. Carolyn és Will szócsatáin jókat derültem, és nagyon életszerűek voltak. Az erotikus jelenetek kifejezetten jól sikerültek, nagyon bejött, ahogy vékony jégen járva elindultak az érzelmesebb irányba.
Ehhez kellettek azok a jelenetek, melyek révén mi is jobban megismertük őket, ők pedig egymást, és megláthattuk a sebezhető oldalukat.

Tehát akkor mi is a Hurrikán?

Számomra egy történet két nehéz sorsú fiatalról, akik azt hiszik, ki kell zárniuk az érzéseiket, nehogy elgyengüljenek. De ha felsejlik a gondolat, hogy ketten erősebbek lehetnek, mint egyenként valaha is… akkor jön a mindent elpusztító vihar, mert: „– Nálam mindenkinek egy dobása van”.
A végére csupán ismételni tudom magam: hol a folytatás?

Hálásan köszönöm, hogy olvashattam!

BKN

Eredeti poszt: ITT

További tartalmakért kövess a közösségi oldalaimon:

Címke: könyvajánló, romantikus könyvajánló

Scroll to Top